از کجا شروع کنم؟ | راهنمای جامع?یادگیری طراحی سایت2023

یادگیری طراحی سایت، این روزا خیلی تبلیغ میشه. دلیلش هم کاملا مشخصه!!. تقریبا هممون میدونیم که کسب و کارها دارن به سرعت آنلاین میشن. به قطعیت می‌تونم بگم کمتر کسی رو می‌تونید پیدا کنید که واسه کسب و کارش یه سایت یا یه صفحه تو شبکه‌های اجتماعی نساخته باشه. دقیقا همین موضوع باعث میشه که یادگیری طراحی سایت این روزا یه موضوع مهم و پر مخاطب باشه.

حالا ما تو نقطه شروع ایستادیم و قصد داریم یادگیری طراحی سایت رو شروع کنیم، اما سوال مهم اینه که چطور؟ از کجا؟ اصلا کدوم آموزش و کدوم مدل طراحی سایت مناسب منه؟ توی این مقاله قراره کوتاه، شفاف و کامل به این سوال ها جواب بدم پس تا آخر مقاله با من همراه باش. چون بعدش یه نفس راحت می‌کشی و میری که مسیر درست و مناسب خودت رو شروع کنی?

یادگیری-طراحی-سایت-رو-از-کجا-شروع-کنم؟
یادگیری-طراحی-سایت-رو-از-کجا-شروع-کنم؟

دو مدل اصلی یادگیری طراحی سایت چی هستن؟

برای یادگیری طراحی سایت به طور کلی دو مدل وجود داره

  1. یادگیری طراحی سایت با برنامه نویسی
  2. یادگیری طراحی سایت بدون برنامه نویسی

 

اولین و اصلی‌ترین موضوعی که باید در مسیر یادگیری شما مشخص بشه اینه که دنبال یادگیری مدل 1 هستید یا 2؟ همونطور که از اسمشون هم مشخصه، تو مدل 1 شما کار رو از صفر صفر شروع می‌کنید، به ازا هر عکس، رنگ، کلیک و… توی سایت باید برنامه نویسی کنید و خودتون صفر تا صد کار رو بسازید و پیاده سازی کنید.

اما توی مدل دوم اینطور نیست و شما می‌تونید بدون برنامه نویسی کردن(البته در موارد خاص یه کوچولو نیاز میشه که البته جای نگرانی نداره چون معمولا کدها رو میشه آماده پیدا کرد) یه سایت کامل رو پیاده‌سازی کنید.

مقایسه طراحی سایت با برنامه نویسی و طراحی سایت با برنامه نویسی

هدف شما چیه؟

اولین موضوع مهم و تعیین کننده بعد از شناخت 2 مدل یادگیری طراحی سایت، اینه که ببینید هدفتون چیه؟ برای مثال شخصی قصد داره طراحی سایت رو یاد بگیره و به صورت فریلنسر یه سری سایت‌های متداول مثل فروشگاه اینترنتی و سایت شخصی و… بسازه و از این طریق کسب درآمد کنه می‌تونه با خیال راحت مدل دوم، یعنی طراحی سایت به کمک CMS(سیستم‌های مدیریت محتوا)، رو انتخاب کنه.

اما اگه هدفتون ساخت نرم افزارهای تحت وب باشه مثلا بخواید ایده‌های خودتون رو بسازید، مثل دیوار، بازار، اسنپ و…، و یا هدفتون همکاری با شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی باشه بهتره که برید سراغ مدل اول یعنی طراحی سایت به کمک برنامه نویسی.

 

نقشه راه یادگیری طراحی سایت به کمک مدل اول:

اگه مدل اول رو انتخاب کردید و قصد دارید طراحی سایت رو به کمک زبان‌های برنامه‌نویسی آموزش ببینید، بهتون تبریک میگم!. اگه متخصص شدن در حرفه طراحی سایت رو یه درخت در نظر بگیریم، حالت اول مثل اینه که یه بذر بکارید، بهش رسیدگی کنید و البته مهم‌تر از همه صبور باشید تا به نتیجه دلخواه‌تون برسید.

آموزش طراحی سایت به کمک برنامه نویسی مثل کاشتن یه درخته
آموزش طراحی سایت به کمک برنامه نویسی مثل کاشتن یه درخته

 

اگه بخوام باهاتون صادق باشم، با انتخاب مدل اول یه جورایی میشه گفت که راه سخت رو انتخاب کردید، و این اصلا چیز بدی نیست چون در اینصورت می‌تونید به درک عمیقی از نحوه کارکرد سایت و اتفاقاتی که در پشت صحنه رخ میده برسید. درواقع بعد از مدتی به یه متخصص خیلی قوی توی کارتون تبدیل می‌شید که یه سر و گردن از باقی همکارهاتون بالاترید?

? خب حالا که تصمیم گرفتید برنامه‌نویسی رو یاد بگیرید، لازمه به این ترتیبی که براتون می‌نویسم آموزش‌هاتون رو تکمیل کنید:

  1. آموزش html
  2. آموزش Css
  3. آموزش جاوا اسکریپت(Js)
  4. آموزش یکی از فریمورک‌های Css مثل بوت استرپ
  5. آموزش یکی از فریمورک‌های جاوا اسکریپت مثل Jquery
  6. آموزش یک زبان برنامه نویسی مثل سی شارپ، پایتون، PHP و …
  7. آموزش کار با یک پایگاه داده برای مثال، SQL Server، My Sql و …
  8. آموزش یک فریمورک طراحی وب با توجه به زبان برنامه نویسی که انتخاب کردید، برای مثال Asp.Net، Laravel و …
  9. آموزش اصول طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری
  10. آموزش اصول کلی و اولیه سرعت، امنیت و سئو سایت

اینجا یه توضیح کوچولو هم بدم که زبان برنامه نویسی‌ای که انتخاب می‌کنید روی ادامه کار تاثیر داره. مثلا اگه من زبان سی شارپ رو انتخاب کنم، فریمورک انتخابی من باید Asp.Net باشه و بهتره که SQL Server رو به عنوان پایگاه داده انتخاب کنم. اما اگه برای مثال PHP رو انتخاب کنم اونوقت باید Laravel رو به عنوان فریمورک انتخاب کنم و بهتره که از My Sql به عنوان پایگاه داده استفاده کنم. اینکه کدوم زبان برنامه نویسی رو انتخاب کنید، بحث دیگه‌ایه که می‌تونید توی مقاله بهترین زبان برنامه نویسی کدومه؟؟ بیشتر راجع بهش بخونید.

? نکته دیگه‌ای که لازمه بدونید این هست که با انتخاب این مدل، به زمان بیشتری برای یادگیری و به تخصص رسیدن نیاز دارید پس بدونید که باید صبور باشید و سریع جا نزنید?.

 

نقشه راه یادگیری طراحی سایت به کمک مدل دوم:

اگه این مدل رو انتخاب کردید باید بهتون تبریک بگم!!!. این یعنی شما قصد دارید طراحی سایت رو به کمک سیستم مدیریت محتوا (CMS) آموزش ببینید و این خیلی خیلی عالیه?. حتما می‌پرسید چرا؟؟؟

این روش سریع، راحت و به مراتب کم هزینه‌تر هست. در ضمن زودتر به درآمد می‌رسید و نرخ ناامیدی و شکست کمتری هم داره بنابراین یه انتخاب خوب و عالیه. البته همینجا یادآوری کنم این به معنی بد بودن مدل اول نیست بلکه همه چیز به هدف شما بستگی داره (⭐⭐این نکته مهم رو یادتون نره⭐⭐)

? حالا که تصمیم گرفتید مدل دوم رو انتخاب کنید مراحل یادگیری شما به این شکله:

  1. آموزش یک سیستم مدیریت محتوا (در حال حاضر وردپرس خیلی مطرح، محبوب و قدرتمند هست)
  2. آموزش اصول طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)
  3. آموزش اصول اولیه و کلی امنیت، سرعت و سئو و آشنایی با افزونه‌های مربوط به اون‌ها
  4. آموزش Css
  5. آموزش html
  6. آموزش زبان برنامه نویسی مربوط به هسته سیستم مدیریت محتوای انتخابی (برای مثال اگه وردپرس رو انتخاب کنید زبان مبرنامه نویسی هسته، PHP هست)
  7. آشنایی کلی با مفاهیم پایگاه داده و ساختار کلی آن

می‌بینید که مراحل خیلی کمتر هست و شما حتی می‌تونید تا مرحله 3 و نهایتا 5 پیش برید اما به درآمد و سطح خوبی از تخصص هم رسیده باشید درحالی که توی مدل اول اینطور نیست. درواقع اگه طراحی سایت رو مثل یه درخت در نظر بگیریم، مدل دوم اینه که یه درخت قوی و به ثمر رسیده به شما بدن و لازم باشه شما اون رو بشناسید و ازش استفاده کنید

استفاده-از-cms-مثل-شناخت-یه-درخته
استفاده-از-cms-مثل-شناخت-یه-درخته

تجربه شخصی من:

شاید نوشتن تجربه شخصیم بد نباشه و بتونه بهتون کمک کنه. از اونجایی که رشته دانشگاه من مهندسی نرم افزار بود خیلی از این مباحث توی دانشگاه بهمون آموزش داده میشد. منم از اون بچه درس خونا بودم که سرش درد میکرد واسه یاد گرفتن و تست کردن چیزای جدید? واسه همین هم طبیعتا اول رفتم سراغ مدل دوم و حدودا پنج سال مشغول این کار بودم. البته هنوزم برنامه نویسی میکنم اما نه به گستردگی قبل. حاصل کار هم برنامه نویسی چندتا سامانه واسه ارگان‌ها و پشتیبانی اون‌ها بود. با گذشت زمان دوست داشتم سایت‌هایی بسازم که آمای بیشتری ازش استفاده کنن و برای خلاقیت و طراحی هم دستم باز باشه. این حس هم ناشی از ورود من به مقطع کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک بود. این شد که یه روز دل رو زدم به دریا و یادگیری وردپرس رو شروع کردم. حدود دو ماه بعد برای شرکتی که توش کار می‌کردم دو تا سایت ساختم و با وجودی که یه وردپرس کار تازه کار بودم، تونستم با استفاده از PHP یه پلاگین برای این سایت بنویسم و این باعث شد هم اعتماد به نفسم خیلی بره و بالا و ترسم از بین بره، هم اینکه یه جورایی تعجب کردم. میدونید چرا؟

چون وقتی مدل اول رو شروع کردم بعد از یک سال هنوز با ارائه دادن یه سایت واقعی مشکل داشتم اما اینبار بعد از 2 ماه به چنین درجه ای رسیده بودم که نه تنها یه سایت طراحی کنم بلکه افزونه‌ای که توی هیچ مارکتی نیست رو هم بنویسم.

میشه گفت من هر دو مسیر رو طی کردم و برای من هر دو انتخاب‌های عالی و به جایی بودن اما اینکه شما کدوم مسیر رو برید و از کدوم نقشه راه برای یادگیری طراحی سایت استفاده کنید به هدف شما، زمانتون و بودجه‌تون بستگی داره.

 

این مقاله رو خوندید که چی بشه؟

توی این مقاله سعی کردم واقعا سیر تا پیاز ماجرا، حق انتخاب‌هایی که دارید و مراحلی که باید با توجه به هر انتخاب طی کنید رو بهتون توضیح بدم. نمی‌دونم چقدر تونستم کامل و جامع توضیح بدم ولی هر سوالی دارید می‌تونید پایین همین پست ازم بپرسید❤️

در نهایت باید بهتون بگم هیچ انتخاب صد درصد درستی وجود نداره. درستی با توجه به شرایط شما معنی میشه. برای مثال ممکنه واقعا بخواید دنیا رو متحول کنید و هدفتون مسیر اول باشه اما شرایط مالی‌تون مثل مخارج مدت آموزش و یا هزینه آموزش دیدن و کارآموزی کردن در این حوزه‌ها بهتون این اجازه رو نده و نتیجه بگیرید با توجه به شرایط فعلی مسیر دوم برای شما مناسب تره. اصلا نترسید که گاهی برای رسیدن به هدف مجبور بشید از مسیر به ظاهر انحرافی برید. تا زمانی که هدف توی ذهن شما زنده ست و بهش متعهد هستید بدونید دارید راه رو درست میرید حتی اگه از نظر دیگران کارهاتون اشتباه باشه.

دوستتون دارم و امیدوارم بهترین‌ها واستون اتفاق بیفته?❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1614942132684

نرگس ساعدی هستم، مدرس، طراح و برنامه نویس سایت. عاشق طراحی سایتم و علاقه زیادی به تجارت الکترونیک دارم. اینجام که به کسایی که قصد دارن آموزش ببینن و یا کسب و کارشون رو آنلاین کنن کمک کنم. 

امیدوارم مطالب این سایت براتون مفید باشه🧡. برای دریافت مشاوره‌ی رایگان در خصوص آموزش و یا طراحی سایت می‌تونید از طریق صفحه تماس با من، باهام در تماس باشید😊

جدیدترین نوشته‌ها