افزایش سرعت سایت تقریبا یکی از دغدغههای همیشگی مدیران سایته. یه سایت با سرعت پایین معادل یه کسب و کار ورشکست شده است. شاید بپرسید دلیل این حرفم چیه؟ و یا اینکه واقعا مسئله بهبود زمان لود شدن صفحه تا این اندازه مهمه؟.
در جواب باید بگم بله. یه سایت هرچقدر سایت خوبی باشه و در یک زمینه تخصصی عالی کار کرده باشه، درصورتی که سرعت لود کمی داشته باشه بی فایده است. به این دلیل که وقتی شخصی روی یکی از لینکهای سایت شما در نتایج گوگل کلیک میکنه، تا یه حدی میتونه منتظر بمونه. گوگل این زمان رو حداکثر 3 ثانیه تعیین کرده و اگه لود شدن سایتی 3 ثانیه یا بیشتر طول بکشه یه سایت کند با رتبه سرعت خیلی بد شناخته میشه. به علاوه یکی از فاکتورهای گوگل در رابطه با رتبه سئو و دیده شدن سایت در نتایج جست و جو، سرعت بهینه سایته که باید کمتر از 3 ثانیه باشه. شاید فکر کنید 3 ثانیه زمان خیلی کمیه اما سایتی که رتبه سرعت خیلی خوبی داره معمولا در کمتر از 1 ثانیه لود میشه!!.
با توجه به این موضوع، سرعت پایین سایت بدجوری به سایت آسیب میزنه. اگه کسب و کار آنلاینی دارید و یا به عنوان پشتیبان سایت فعالیت میکنید، لازمه به بهینه سازی سرعت سایت اهمیت بدید. در ادامه قراره 5 تا نکته مهم بهتون بگم که میتونه خیلی بهتون کمک کنه. پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید.
1 . حذف موارد اضافی:
یکی از چیزایی که روی سرعت سایت اثر میذاره، فایلهایی هستن که در هاست ما وجود دارن. با زیاد شدن تعداد این فایلها رفته رفته فضای هاست پر میشه. پر شدن فضای ذخیره سازی هاست یکی از مواردی هست که باعث کم شدن سرعت سایت میشه. بنابراین یکی از اقداماتی که میتونید در جهت رفع این مشکل انجام بدید اینه که پوستهها، افزونهها و رسانههای اضافی مثل عکس و فیلمهای موجود که نیازی بهشون ندارید رو حذف کنید.
همچنین سعی کنید حتما برای مدیای سایتتون مثل عکسها و ویدیوها یک هاست دانلود تهیه کنید. فقط مواردی رو در هاست اصلیتون قرار بدید که به طور مداوم توی سایتتون استفاده شدن. اما ویدیوهای آموزشی و یا اطلاعات محصولاتتون مثل عکس و ویدیو معرفی محصول همه باید به هاست جداگانهای منتقل بشن.
2 – به روزرسانیهای مداوم:
دومین موضوع مهم که خیلی به سرعت سایتتون کمک میکنه، اینه که همیشه و به طور مرتب وردپرس و افزونههاتون رو به روزرسانی کنید. دوستان وردپرس یک سیستم متن بازه که به رایگان در اختیار گذاشته میشه و تعداد زیادی از برنامه نویسها در سراسر جهان به توسعه این سیستم کمک میکنن. همین قضیه باعث میشه که علیرغم مزایای زیاد این سیستم شاهد حفرههای زیادی در عملکرد اون باشیم. با به روزرسانی وردپرس و افزونهها میتونید علاوه بر افزایش سرعت سایت، همیشه سایتتون رو در بهترین سطح امنیت و کارایی نگه دارید.
3 – کاهش حجم تصاویر:
عکسها و در کل رسانههای سایت مثل ویدیوها، بنرهای متحرک، صوتها و… همه روی سرعت لود شدن سایت تاثیر دارن. وقتی کاربری روی یکی از لینکهای سایت ما کلیک میکنه تمام اجزا صفحه وب مورد نظر طی درخواستهایی از سرور دانلود و به کاربر نمایش داده میشن. مسلما هرچقدر حجم فایلی بیشتر باشه، دانلود اون بیشتر طول میکشه و در نهایت روی سرعت سایت تاثیر میذاره. بنابراین برای افزایش سرعت سایت، اولاً تا جایی که ممکنه حجم مدیای سایت رو کم کنید. دوماً سعی کنید حتما از قابلیت lazy load برای بارگذاری مدیا به خصوص ویدیوها استفاده کنید.
4 – ثبت سایت در GT Metrics:
جی تی متریکس، یه سایت مرجع برای سنجش سرعت سایته. این سایت در این زمینه خیلی معتبره و تحلیلش سنده!!!. تا حدی که وقتی بخواید سرعت سایتتون رو با سایت دیگهای مقایسه کنید، تحلیل جی تی متریکس حتی از تجربه شخصی خودتون هم مهمتره!.
شما میتونید در جی تی متریکس یک پروفایل بسازید و از امکانات این سایت استفاده کنید. جالبه بدونید عضویت در این سایت رایگانه و تحلیلهای دقیقی هم ارائه میده. به علاوه یکسری ابزارها و امکانات در اختیارتون قرار میده که سرعت سایتتون رو خیلی بهبود میده، برای مثال فشرده کردن فایلهای css و جاوا اسکریپت سایت و… .
6 – استفاده از افزونه های بهبود سرعت سایت:
بعد از انجام همه این کارها، به جرات میتونم بگم که حتی بدون افزونه هم میتونید یه سرعت عالی تجربه کنید. اما برای بهتر شدن اوضاع میتونید از افزونههای بهینهسازی سرعت سایت استفاده کنید. یکی از بهترین افزونههای موجود در این زمینه افزونه راکت هست که امکان اتصال به جی تی متریکس رو هم برای شما فراهم میکنه و در کل خیلی عالیه. بعداً در یک مقاله جدا به طور کامل کار با این افزونه رو هم بهتون آموزش میدم.
جمعبندی:
خب دوستان در این مقاله 5 نکته کلی برای بهبود و ارتقا سرعت سایت رو بهتون معرفی کردم. سعی کردم هر بخش رو بدون مقدمه چینی و شاخ و برگ و به طور خیلی خیلی خلاصه بهتون توضیح بدم. اگه هر سوالی داشتید میتونید توی کامنتا برام بنویسید تا بهش جواب بدم. موفق باشید 🙂