سلام دوستان، امیدوارم خوب باشید و پر انرژی. امروز قراره باهاتون درباره چند مورد از خطرناکترین اشتباهات شغلی طراحی سایت، صحبت کنم. اگه درحال حاضر طراح سایت هستی و یا قصد داری طراحی سایت رو شروع کنی، حتما این مقاله رو تا آخر بخون. مواردی که توی این مقاله گفتم تجربیات شخصی خودمه که از زمان ورود به این حرفه با سعی و خطا یاد گرفتم. همچنین اگه فکر میکنی این مقاله ممکنه برای کسی به غیر از خودت مفید باشه، لطفا این مطلب رو باهاش به اشتراک بذار.
همه مطالب گفته شده توی این مقاله در رابطه با شغل طراحی سایت گفته شدن. اما با توجه به اینکه معمولاً خطرناکترین اشتباهات شغلی بیشتر به مهارتهای رفتاری مربوط هستن تا مهارتهای فنی، میشه این مطالب رو به شغلهای دیگه هم تعمیم داد.
اشتباه اول: نداشتن تعادل بین کار و زندگی
تقریبا 21 سالم بود که به برنامه نویسی علاقهمند شدم و تصمیم گرفتم برنامه نویس بشم. این بود که شروع کردم به آموزش و یادگیری. از اونجا که آدم خیلی کمالگرایی بودم، یادگرفتن یک زبان برام کافی نبود و تقریبا هر چیزی که برام جالب بود رو دنبال کردم. به طوری که وقتی دانشگاهم تموم شد (2 سال بعد از شروع) من به چندتا زبان در زمینههای مختلف مسلط بودم. به محض فارغ التحصیلی به عنوان مدرس در یک آموزشگاه و به عنوان برنامه نویس توی یک شرکت مشغول به کار شدم.
من عاشق کارم بودم و حتی توی زمانهای خالی و حتی تعطیلات هم دوست داشتم آموزش ببینم و یا کدهای جدیدی رو تمرین کنم تا بتونم به این ترتیب چیزای جدیدی یاد بگیرم. اگرچه این موضوع چندان بد نبود و باعث شد به یه درک عمقی از مفاهیم برنامه نویسی برسم و توی کارم قوی تر بشم اما از جهتی هم بد بود. من هیچ تعادلی بین کار و زندگی نداشتم و کارم به تمام زندگیم تبدیل شده بود. شاید فکر کنید این که بد نیست اما واقعا بد بود و به ضررم تموم شد.
چندسال بعد اوضاع به نحوی تغییر کرد که مشکلات و مشولیتهای ذهنیم بیشتر شد و دیگه تنها مسئولیتم کار بیرون از خونه نبود. من ادامه تحصیل داده بودم، تشکیل خانواده داده بودم و بالاخره تیم سازی کرده بودم و قرار بود شرکت نرم افزاری خودم رو پایه گذاری کنم. از اونجایی که من همش درحال کار کردن بودم تمام انرژی جسمی و روحی من تحلیل رفته بود و در مواجه با تمام چالش های جدید انرژی چندانی نداشتم و فقط تونستم مدارا کنم که این اصلا در اخلاق و شخصیت من نبود. این شد که یه مدت از همه چیز فاصله گرفتم و بعد برگشتم و یکی یکی چالشها رو برطرف کردم.
راه حل:
به عنوان یه طراح یا برنامه نویس سایت باید بدونید شغل ما نیاز به سطح انرژی بالا، خلاقیت و ایده پردازی داره. همچنین باید بتونیم به خوبی نیازهای مشتری رو تحلیل و مشکلات موجود رو برطرف کنیم. به همین دلیل مهمه که همیشه تواناییهای روحی خودتون رو با کارهایی مثل تفریح، بودن با خانواده، معنویات و… تقویت کنید. به این ترتیب میتونید در زمان رو به رو شدن با مشکلات قوی عمل کنید.
اشتباه دوم: ارتباط برقرار نکردن
یکی از موضوعاتی که خیلی به پیشرفت من کمک کرد این بود که تونستم بعد از دانشگاه به سرعت وارد بازار کار بشم. در مدت حدودا یک ماه من 2 تا شغل داشتم که به هر دوش به شدت علاقه داشتم. اگرچه هیچ رزومه، سابقه کار و یا نمونه کار قابل قبولی نداشتم اما میتونستم با بقیه خوب ارتباط برقرار کنم و ویژگیهای اخلاقی مثبتم رو برجسته کنم.
حتی اگه شما بهترین برنامه نویس دنیا هم باشید، تا زمانی که کسی از وجود شما اطلاعی نداره نمیتونید چندان کاری بکنید. یادتون باشه شما در کنار تیم معنی پیدا میکنید. پس سعی کنید ارتباطات خوبی برقرار کنید.
اشتباه سوم: تشخیص ندادن پتانسیل کاری
یکی از اشتباهات بدی که من در ابتدای کار انجام میدادم این بود که وقتی کارفرما کاری رو به من محول میکرد، من موعد تحویل رو به درستی تعیین نمیکردم. برای مثال به مدیر قول میدادم که کار فردا روی میزش باشه درحالی که من برای تکمیل کدهای اون قسمت حداقل به دو روز زمان نیاز داشتم. برای اینکه بدقول نشم مجبور بودم خیلی فشرده کار کنم و کار رو به کارفرما تحویل بدم. همه اینها به این دلیل بود که من نمیدونستم در یک روز میتونم چند ساعت کار مفید داشته باشم.
اگه نتونید پتانسیل کاریتون رو به درستی برآورد کنید ممکنه زمان و هزینه تکمیل کار رو به اشتباه تخمین بزنید. این موضوع فقط 2 تا پیامد داره. پیامد اولش اینه که مجبور بشید به خاطر حفظ وجه تحت فشار مالی یا زمانی کار کنید. و پیامد دوم اینه که وجه شغلیتون رو از دست بدید.
اشتباه چهارم: تعیین نکردن اهداف واقع بینانه
یکی از بدترین و خطرناکترین اشتباهات شغلی اینه که اهداف غیر واقع بینانه انتخاب کنیم. فرض کنید کارفرما از شما میخواد یه سایت فروشگاهی کامل فول آپشن با یه طراحی اختصاصی پیاده سازی کنید. اما از اونجایی که شما نمیتونید اهدافتون رو واقع بینانه تعیین کنید، زمان کمی رو به عنوان زمان پایان کار تعیین میکنید. حتی بدتر از اون ممکنه کار فرما ازتون آپشنی رو بخواد که شما هیچ تجربهای توی کار با اون یا نحوه پیاده سازیش ندارید اما با خودتون میگید عیب نداره یکی دو روزه یادش میگیرم. چنین اشتباهاتی علاوه بر فشار کاری، استرس و ضرر مالی میتونه به وجهه و اعتبار شما صدمه بزنه. از طرفی وقتی هدفی تعیین میکنید اما بهش نمیرسید اعتماد به نفس شما دچار مشکل میشه و به مرور زمان دستاوردهای شغلیتون کمتر و کمتر میشه.
جمع بندی:
دوستان توی این مقاله چهار مورد از خطرناکترین اشتباهات شغلی در حوزه طراحی سایت رو بهتون معرفی کردم. اگرچه اشتباهات رایج دیگهای هم وجود داره که معمولا انجام میشه و فقط محدود به این 4 مورد نیست، اما سعی کردم 4 اشتباه مربوط به مهارتهای رفتاری رو اینجا مطرح کنم. و در یک مقاله جدا خطرناکترین اشتباهات شغلی فنی رو باهاتون در میون بذارم. امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه. اگه هر سوالی داشتید میتونید در انتهای همین مطلب ازم بپرسید یا از طریق صفحه تماس با من، با من در ارتباط باشید.