انواع-داده-در-برنامه-نویسی

انواع داده در برنامه نویسی {جلسه شِشُم دوره رایگانِ مقدمات برنامه نویسی}

برنامه نویس‌های تازه کار و گاهی هم برنامه نویس‌های کهنه کار اما حواس پرت، با خطاهای مختلفی مثل Data Type are incompatible، Data wrong Type، Conversion Error و… مواجه میشن. دلیل دریافت چنین خطایی، بی توجهی به انواع داده(data) است. یعنی برنامه نویس برای ذخیره یک مقدار از نوع داده(data type) نامناسبی استفاده کرده.

توی این جلسه از دوره آموزش مقدمات برنامه نویسی، قراره درباره مفهوم data type در برنامه نویسی با هم صحبت کنیم. از اونجایی که این موضوع مربوط به زبان خاصی نیست و بین همه زبان‌های برنامه نویسی مشترکه، سعی کنید این درس رو خوبِ خوب یاد بگیرید.

 

مفهموم data؟!

قبل از اینکه بخوایم درباره انواع داده(data type) صحبت کنیم، بهتره اول بفهمیم داده یعنی چی؟!. وقتی صحبت از data type و یا ذخیره سازی داده‌ها هست، درواقع داریم درباره چی صحبت می‌کنیم؛ و هدفمون چیه؟!.

به بیان ساده، data به معنی هر مفهوم قابل ذخیره‌سازی در کامپیوتره. نکته مهم درباره data این هست که هیچ معنی خاصی نداره. برای مثال مقدار عددی 10 یک داده هست؛ اما هیچ معنی خاصی نداره. یعنی نمیشه مشخص کرد که عدد 10 به شماره یک اتاق مربوط میشه و یا سن یک فرد؟. پس میشه گفت هر مقدار قابل ذخیره سازی در کامپیوتر که معنی و مفهوم مشخصی نداره یک داده(data) هست.

 

انواع داده(data types) در برنامه نویسی:

1 . داده‌های عددی:

یکی از انواع مقادیر قابل ذخیره سازی در کامپیوتر، مقادیر عددی هستند. برای مثال اعداد صحیح، اعداد اعشاری و اعداد دسیمال از جمعه مقادیر عددی هستند که میتونن در کامپیوتر ذخیره بشن. معمولا از کلمات کلیدی int، float، double و… برای معرفی این مقادیر به کامپایلر استفاده میشه. در درس‌های بعدی درباره متغیرها در برنامه نویسی صحبت خواهیم کرد و این موارد رو با ذکر مثال بهتون نشون میدم. اما تا اینجا فقط بدونید که شما به عنوان یک برنامه نویس می‌تونید مقادیر عددی دسیمال، صحیح و اعشاری رو در کامپیوتر ذخیره کنید.

 

2 . داده‌های متنی یا رشته‌ها:

متن‌ها یکی دیگه از مقادیر قابل ذخیره سازی در کامپیوتر هستند که البته خیلی خیلی مهمن. میشه گفت اساس کار تعداد زیادی از پروتکل‌ها بر اساس همین نوع داده است؛ و اگه نوع داده متن رو از برنامه نویسی حذف کنیم، تعداد زیادی از نرم افزارها با مشکل مواجه میشن. بنابراین خیلی مهمه که این نوع داده رو به خوبی بشناسید و در استفاده ازش ماهر باشید. مقادیر متنی به دو صورت رشته‌ای یا String و کاراکتر یا char قابل ذخیره سازی هستند.

*به عنوان مثال عبارت maryam مثالی از string و عبارت m مثالی از char هست.

نکته مهم درباره داده‌های متنی، اینه که حتما باید ابتدا و انتهای string ها از ” و در ابتدا و انتهای char ها از ‘ استفاده کنید. برای مثال “maryam” و ‘m’ نحوه صحیح استفاده از این مقادیر هست.

 

3 . مقادیر منطقی یا boolean:

از این نوع داده برای ذخیره مقدار صحیح یا غلط استفاده میشه که فقط 2 مقدار True و false رو داره.

 

4 . بایت‌ها:

یکی دیگه از انواع داده‌های قابل ذخیره سازی در کامپیوتر، بایت‌ها هستن. اگه خاطرتون باشه در جلسات قبلی درباره بایت‌ها و سیستم اعداد باینری صحبت کردیم. این نوع داده کمک میکنه بتونیم با داده‌هایی از جنس بایت کار کنیم. بایت هم مثل string یکی از data type های مهمی هست که معمولا برای ذخیره‌سازی اطلاعات فایل و یا انتقال اطلاعات درون شبکه مورد استفاده قرار میگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1614942132684

نرگس ساعدی هستم، مدرس، طراح و برنامه نویس سایت. عاشق طراحی سایتم و علاقه زیادی به تجارت الکترونیک دارم. اینجام که به کسایی که قصد دارن آموزش ببینن و یا کسب و کارشون رو آنلاین کنن کمک کنم. 

امیدوارم مطالب این سایت براتون مفید باشه🧡. برای دریافت مشاوره‌ی رایگان در خصوص آموزش و یا طراحی سایت می‌تونید از طریق صفحه تماس با من، باهام در تماس باشید😊

جدیدترین نوشته‌ها