پنج مهارت نرم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت

پنج مهارت نرم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای

? مهارت نرم و مهارت سخت، واژه‌هایی هستن که احتمالا زیاد به گوشتون خورده و اگه قصد دارید توی بازار کار به صورتحرفه‌ای کار کنید و یه سر و گردن از بقیه بالاتر باشید، لازمه که هم به مهارت‌های سخت تسلط داشته باشید، هم از مهارت‌های نرم برخوردار باشید. ?

سلام دوستان. امیدوارم خوب، عالی و پر انرژی باشید و آماده آموزش. امروز میخوام باهاتون راجع به مهارت‌های نرمی که یه طراح سایت بهشون نیاز داره صحبت کنم. راستش شاید عجیب باشه که وسط محتواهای آموزشی و فنی که سعی دارم مرتب توی سایت قرار بدم، الان شروع کردم به صحبت درباره مهارت‌های نرم!!. موضوعی که شاید تا امروز براتون نا آشنا و یا کم اهمیت بوده.

دوستای خوبم، شما به عنوان کسی که توی بازار کار فعالیت میکنه و یا قصد داره وارد بازار کار بشه، لازمه بدونید که مهارت‌های نرم حتی از توانایی فنی شما هم مهمترن!!!. ممکنه شنیدنش براتون عجیب باشه چون احتمالا اکثر مطالب آموزشی که دیدید، تاکیدشون روی توانایی فنی هست. مثلا میگن برای تبدیل شدن به یه طراح سایت باید توانایی برنامه نویسی داشته باشی، از گرافیک سر در بیاری و… . من میگم بله همه اینا مهمه ولی شما اگه همه مهارت‌های سخت رو بلد باشید و حسابی هم مسلط باشید، ولی مهارت‌های نرم شما ضعیف باشه، رشد کاری خوبی نخواهید داشت. نکته جالب‌تر در مورد مهارت نرم اینه که ممکن شما دانش و مهارت کافی توی حوزه کاری خودتون نداشته باشید، اما به دلیل مهارت‌های نرم قوی‌ای که دارید، همه جا پذیرفته بشید و بتونید حسابی رشد کنید.

برای اینکه بهتر متوجه بشید، ازتون به سوال می‌پرسم. فرض کنید قصد دارید برای یه مهمونی تولد مقداری غذا و شیرینی سفارش بدید. دوتا حق انتخاب دارید که یکیش یه آشپز خوب اما بد دهن، بد اخلاق و فاقد شخصیت اجتماعیه. نفر دوم یه آشپز معمولیه اما خیلی خوش برخورد، خوش اخلاق و با شخصیته و خیلی هم انعطاف‌پذیره?. شما به عنوان یه مشتری، ترجیح میدید با کی تماس بگیرید و کار رو به کی بسپارید؟؟؟. جواب من ? درصد، آشپز شماره 2 هست. بنابراین می‌بینید که اخلاق میتونه بر مهارت چیره بشه و باعث برتری شما در فضای کار بشه.

 

مهارت نرم یعنی چی؟

حتما تا حالا متوجه شدید که مهرت نرم چی هست. اگه بخوام خیلی ساده و مختصر بهتون بگم، مهارت‌های نرم یک سری ویژگی‌های شخصیتی هستن که فرد برای قبول یک شغل یا موقعیت باید داشته باشه. برای مثال اگه شما قصد داشته باشید ورزشکار بشید، لازمه انسان صبور و سختکوشی باشید و از فعالیت‌های فیزیکی لذت ببرید. هر شغل مهارت‌های نرم و سخت خاص خودش رو داره و توی این مقاله قصد داریم درباره مهارت‌های نرمی که یک طراح سایت به اونها نیاز داره، صحبت کنیم. در ادامه پنج مهارت نرم بهتون معرفی میکنم که یادگیری اون‌ها، برای داشتن آینده شغلی موفق و درخشان خیلی بهتون کمک میکنه. پس در ادامه این مطلب همراه من باشید?.

 

مهارت شماره 1 : اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یکی از خصوصیاتی هست که میتونه روی همه توانایی‌های شما تاثیر مثبت یا منفی بذاره. طی دوران کاریم، بارها افرادی رو دیدم که باهوش و توانا بودن اما اعتماد به نفس کافی برای ارائه، ابراز و معرفی خودشون نداشتن و کنار گذاشته شدن. درواقع از اونحایی که این افراد خودشون به خودشون اعتماد ندارن، برای دیگران هم سخته که بهشون اعتماد کنن و کار یا پروژه‌ای رو به اونها بسپارن. دوستای خوبم، همیشه یادتون باشه اولین کسی که باید شما رو قبول کنه و بهتون اعتماد کنه خودتون هستید. همچنین، اولین کسی که شما باید بهش اعتماد داشته باشید هم خودتون هستید. اعتماد به نفس مهارت نرم مهمی هست و اگه بخوام باهاتون صادق باشم مهم‌ترین مهارت نرمی هست که تاثیر خیلی زیادی روی سطح رشد و شکوفایی شما داره.

 

مهارت شماره 2 : ارتباط برقرار کردن با دیگران

برنامه نویسی و  طراحی سایت جز کارهای گروهی هستن. شما به عنوان یه طراح سایت ممکنه کارمند یه شرکت باشید و یا تنها و به صورت فریلنسر کار کنید. در هر صورت شما عضو یه تیم هستید و برای موفقیت در این شغل باید بتونید با سایر اعضای تیم ارتباط برقرار کنید. از طرفی شغل طراحی سایت نیازمند تسلط به مهارت فروش و ارائه هست و یه فروشنده خوب کسیه که میتونه ارتباطات بهتر و تاثیرگذارتری برقرار کنه.

توانایی برقراری ارتباط به فاکتورهای زیادی مثل اعتماد به نفس، فن بیان و… بستگی داره. ممکنه فرد درونگرایی باشید که نتونید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید. این موضوع رو درک میکنم چون خودم هم یکی از همین افراد بودم. اما صادقانه بهتون میگم که شما برای موفقیت در این حرفه باید کیفیت ارتباطات خودتون رو افزایش بدید و بتونید به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید.

 

مهارت شماره 3 : علاقه به یادگیری

برای کار در حوزه طراحی سایت و برنامه‌نویسی، باید عاشق یادگیری باشید. شغل طراحی سایت طوریه که شما مدام درحال یادگرفتن، ‌پیدا کردن مشکل و رفع این مشکلات هستید. جدای از این موضوع، زبان‌های برنامه نویسی، نرم افزارها، ابزارها و… به طور مداوم آپدیت میشن و شما نیاز دارید کار با نسخه‌ها و ابزارهای جدید رو یاد بگیرید. بنابراین برای تبدیل شدن به یه طراح سایت موفق سعی کنید روزانه یک ساعت رو به آموزش دیدن اختصاص بدید. علاقه به یادگیری یک مهارت نرم مهمه که باید هر روز اون رو تمرین کنید و بهش متعهد باشید.

 

مهارت شماره 4 : صبر

صبر یکی از صفت‌های اخلاقی برجسته است که اکثر افراد موفق توصیه‌اش کردن. اگه قصد دارید طراح سایت یا برنامه نویس بشید، صبور بودن رو تمرین کنید. این مهارت نرم نقش مهمی توی موفقیت و رشد شما داره. دوستای خوبم، وقتی شروع می‌کنید به نوشتن یه برنامه یا طراحی یه سایت، ممکنه مشکلات زیادی پیش بیاد که شما هیچ راه حلی برای اونها نداشته باشید. ممکنه شرایط به نحوی تغییر کنه که چاره‌ای جز مدارا کردن نداشته باشید. در اینجور مواقع اون شخص تیم که صبورتره و راهکارهای مختلف رو با آرامش و صبوری تست میکنه تا به راه حل مناسب برسه، عضو بهتر تیمه. اینجور افراد برای هر تیمی مثل یه گنج هستن. بنابراین شما با پرورش این مهارت در کنار مهارت‌های دیگه میتونید به یکی از اعضا برجسته تیم کاریتون تبدیل بشید.

 

مهارت شماره 5 : تحلیل امکانات، خواسته‌ها و نیازها

پرورش این مهارت نرم شما رو از بقیه رقبا و همکاراتون متمایز میکنه و به شما ارزش ویژه‌ای میده. اگه شما تحلیلگر خوبی باشید می‌تونید نسبت به بقیه افراد کارمند موفق‌تر، مدیر موفق‌تر، فریلنسر موفق‌تر و کارآفرین موفق‌تری باشید. بنابراین توانایی تحلیل نیازها و خواسته‌ها رو جدی بگیرید و روی پرورش این مهارت کار کنید.

یادمه زمان دانشگاه، ترم 2 بودم و چیز زیادی از برنامه نویسی بلد نبودم. صرفا چندتا دستور حلقه و شرط و معرفی متغیر بلد بودم. توی این شرایط اتفاقی درس اختیاری طراحی وب رو انتخاب کردم و با بچه‌های ترم بالایی همکلاسی شدم اما نخواستم درس رو حذف کنم و کنار بکشم. توی یکی از جلسات، استاد ازمون خواست یه برنامه بنویسیم که کمی هم سخت بود و تعداد کمی از بچه‌ها موفق شدن کد درخواستی استاد رو بنویسن. توی این شرایط من فقط به کمک همون دستورات محدودی که بلد بودم کد درخواستی استاد رو نوشتم. یادمه بهم گفت اگه برنامه نویسی رو ادامه بدی میتونی خیلی موفق بشی چون تونستی خواسته من رو درک کنی و با همون دستورات محدودی که بلدی کد رو بنویسی.

وقتی وارد کار بشید این ماجرا هر روز تکرار میشه. مشتری از شما چیزی میخواد و این شمایید که باید با تحلیل نیاز، خواسته و امکانات، راه حلی برای پاسخگویی به خواسته مشتری پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1614942132684

نرگس ساعدی هستم، مدرس، طراح و برنامه نویس سایت. عاشق طراحی سایتم و علاقه زیادی به تجارت الکترونیک دارم. اینجام که به کسایی که قصد دارن آموزش ببینن و یا کسب و کارشون رو آنلاین کنن کمک کنم. 

امیدوارم مطالب این سایت براتون مفید باشه🧡. برای دریافت مشاوره‌ی رایگان در خصوص آموزش و یا طراحی سایت می‌تونید از طریق صفحه تماس با من، باهام در تماس باشید😊

جدیدترین نوشته‌ها